Gabloty, witryny i lady gastronomiczne

Biznes i finanse

Profesjonalna firma gastronomiczna to profesjonalny wygląd i odpowiednia prezentacja produktu. W gastronomii, zanim klient przejdzie do smaku, niesamowicie ważny jest wygląd i prezentowane walory produktu. Wybór odpowiednich narzędzi jest więc niezbędny dla powodzenia restauracji, baru, kawiarni czy stołówki. Gabloty, witryny i lady gastronomiczne ułatwiają właścicielom w zdobywaniu klientów oraz przyciąganiu większej uwagi.

Witryny i gabloty gastronomiczne można podzielić na dwa rodzaje, w zależności od ilości produktu, który chcemy w nich umieścić: małe (witryny nablatowe) oraz duże witryny wolnostojące. Mniejsze posiadają zazwyczaj od dwóch do trzy półek i bardzo dobrze sprawdzają się w małych obiektach gastronomicznych, gdyż nie zabierają dużo miejsca podłogowego. Ze względu na przeznaczenie witryny dzielimy na chłodnicze, grzewcze oraz naturalne. Witryny i gabloty chłodnicze sprawdzą się świetnie nie tylko jako element pokazowy, lecz także zagwarantowanie trwałości i świeżości produktu. Są one idealne w miejscach, gdzie podaje się ciasta, desery, świeże soki i owoce.

Dzięki witrynom i ladom gastronomicznym grzewczym będziemy w stanie uzyskać wysoką temperaturą, dzięki czemu idealne nadają się do bufetów. Dostęp do nich jest bardzo łatwy, a potrawy pozostają długo ciepłe i gotowe do spożycia co czyni je idealnym rozwiązaniem dla restauracji samoobsługowych oraz stołówek. Odpowiedni wybór gabloty, witryny i lady gastronomicznej nie tylko sprawi, że produkty będą dłużej świeże oraz zachowają intensywny smak i kolor, ale także znacznie ułatwi pracę w obiekcie.

Bogatą ofertę wyposażenia lokalu gastronomicznego znajdziesz w sklepie INTERIOR GASTRO.

Dodaj komentarz

pięć × 5 =