Co warto wiedzieć o mrożonej żywności?

Mrożonki to doskonały sposób na zdrowe i wartościowe jedzenie, nawet wtedy, gdy za oknem jest jeszcze zimno i szaro, a nasze ciało domaga się solidnej dawki naturalnych witamin. Powinniśmy wiedzieć, że nowoczesne metody wykorzystywane do zamrażania warzyw oraz owoców sprawiają, że tracą one jak najmniej cennych składników. Dary natury są poddawane mrożeniu w bardzo niskich temperaturach, niemalże zaraz po zbiorach. Dlatego po rozmrożeniu świetnie smakują w najróżniejszych daniach.

Kilka sposobów na szybki obiad lub deser

Maliny, wyśmienite truskawki, groszek, kalafior lub nawet grzyby leśne producent będzie mógł zaoferować nam w bardzo korzystnych cenach, szczególnie jeśli zdecydujemy się duże zamówienie np. do restauracji. Zamrażarka wyposażona w takie pyszności stanie się prawdziwą kopalnią inspiracji. Dorodne borowiki doskonale sprawdzą się w pysznym sosie do mięs lub w risotto. Z malin wyczarujemy smakowite ciasta. Żurawina posłuży nam do zdrowych koktajli, a borówki będą cudownym uzupełnieniem deseru lodowego. Ze szpinaku wyczarujemy wspaniałe nadzienie do ravioli, natomiast groszek będzie idealną bazą do zupy. Jak widać, pomysłów jest naprawdę sporo. Wystarczy, że zainwestujemy w dobre mrożonki.

Dodaj komentarz