Komora garownicza – co to za urządzenie?

Biznes i finanse

Kupując pieczywo lub słodkie przekąski w piekarni lub cukierni, mamy wobec nich określone oczekiwania. Najchętniej wybieramy wyroby wyciągnięte prosto z pieca, zatem świeże i chrupiące, o aromatycznym zapachu. Sklepy, które nie wypiekają produktów samodzielnie stoją więc przed nie lada wyzwaniem, ponieważ dostarczenie pieczywa w takiej formie wymaga wielu starań. Świetny efekt mogą jednak zapewnić komory garownicze, zwane również komorami piekarniczymi. Strona internetowa https://ibis.net.pl/sklep/komory-garownicze/ oferuje sprzedaż tych specjalistycznych urządzeń, dopasowanych do wymagań klienta.

Niezbędne w każdej cukierni

Komory piekarnicze, wbrew swojej nazwie, znajdują zastosowanie w wielu branżach. Oprócz piekarni także w cukierniach oraz lokalach gastronomicznych. Zapewniają one optymalne warunki do prawidłowego wzrostu ciasta. Jest to możliwe po wcześniejszym ustawieniu właściwej temperatury oraz wilgotności. Równie ważne jest ustawienie właściwej wentylacji. Do tego celu służą specjalne nawiewy, które umieszczone są w dolnej części garowni.

Turbina znajdująca się na dachu garowni stymuluje przepływ powietrza. Jego zasysaniem zajmuje się centralny panel ściągający wbudowany w suficie. Lepszą funkcjonalność urządzenia zapewnia specjalna część sterownicza. Jej obecność sprawia, że każdy może swobodnie obsłużyć maszynę, wprowadzając odpowiednie parametry. Takie urządzenie jest bardzo proste w obsłudze i nie wymaga specjalnych umiejętności, dlatego mogą się nim posługiwać również osoby początkujące w branży.

Dodaj komentarz

dziewiętnaście + 5 =