Zamrażarka do Twojej kuchni 

Technologia

Zamrażarki to urządzenia, które jeszcze do niedawna występowały niemal wyłącznie jako elementy konstrukcyjne lodówek. Obecnie coraz więcej osób decyduje się na zakup osobnej zamrażarki kuchennej, w której będą przechowywać wszystkie produkty wymagającego zamrożenia. 

Rodzaje oferowanych zamrażarek 

W sklepach znajdziesz kilka najchętniej wybieranych typów zamrażarek. Są to produkty: skrzyniowe, szufladowe oraz do zabudowy. 

Pierwsze z nich to zamrażarki wolnostojące, stosowane także w lokalach gastronomicznych. Oferują dużo przestrzeni do przechowywania oraz łatwy dostęp do wszystkich znajdujących się wewnątrz produktów. Najczęściej stosuje się je w celu przechowywania dużej liczby produktów takiego samego typu. 

Zamrażarki szufladowe to również modele wolnostojące. Można postawić je w dosłownie dowolnym miejscu w kuchni lub spiżarni, a także w piwnicy. Dzięki wykorzystaniu systemu szuflad pozwalają na lepszą organizację przechowywanych produktów. 

Produkty do zabudowy do najczęstszy wybór. Nadają się idealnie do przechowywania różnych grup produktów, o odmiennym kształcie i rozmiarze. Dobrej jakości modele znajdziesz w ofercie sklepu MPM: https://sklep.mpm.pl/pl/47-zamrazarki

Konstrukcja i inne ważne parametry zakupowe 

W trakcie zakupów warto zwrócić uwagę na ilość pochłanianej przez urządzenie energii. Warto wybierać urządzenia o klasie A lub wyższej, co pozwoli na ograniczenie wydatków za energię. 

Objętość całkowita zamrażarki to sprawa istotna szczególnie w przypadku dużych gospodarstw domowych, zamieszkałych przez liczne grono osób. Zazwyczaj przyjmuje się, że trzyosobowa rodzina powinna dysponować zamrażarką o objętości około 200 litrów. 

Ilość funkcji pracy to ważna sprawa praktyczna. Oprócz zwykłego mrożenia znajdziesz produkty z opcją wytwarzania lodu oraz jego kruszenia, a także filtrowania zimnej wody oraz także zamrażarki z tak zwaną komorą do szybkiego mrożenia. 

Dodaj komentarz